RASKRINKAO GA: Kako je počeo "rat" Piksija i Radeta Bogdanovića?
Dragan Stojković Piksi, Foto: Nemanja Nikolić

bez dlake na jeziku

RASKRINKAO GA: Kako je počeo "rat" Piksija i Radeta Bogdanovića?

Sećate li se ovog duela?

Objavljeno:

Izgleda da je Rade Bogdanović otvorio "Pandorinu kutiju" rekavši sve što mu je na umu nakon debakla fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi je na udaru navijača, medija i celokupne javnosti nakon rane eliminacije sa šampionata Evrope.

Nekadašnji fudbaler, a sada stručni konsultant RTS-a zagrmeo je uživo u programu nakon remija sa Dancima:

- Selektor je to lepo ispričao, nahvalio se kao i svih ovih godina. Njegov najveći problem je što još igra fudbal, samoljubiv je, izuzetno sujetan i nije objektivan. On je selektor, zasmetala mi je njegova sujeta. Niko nije očekivao da nas neko udara kao vreću, ima milion i po evra godišnju platu - rekao je Bogdanović koji od početka nije Piksijev miljenik.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: RTS/Printscreen

Od kada datira njihov sukob?

U jednom intervjuu krajem prošle godine Bogdanović je istakao da je zaprepašćen saznanjem da je mesečna plata selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija 120.000 evra, uprkos tome što je na Mundijalu u Kataru naša reprezentacija doživela debakl i teškom mukom izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Prilikom gostovanja na "K1" voditeljka je upitala selektora Stojkovića da prokomentariše prozivke Radeta Bogdanovića, a Piksi je začuđeno pitao:

"Ko je taj?"

Nije se dugo čekao odgovor Radeta Bogdanovića...

- Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u opštini Novo Sarajevo, poreklom iz sela Tilava - rekao je Bogdanović u razgovoru za TV Una.

Zatim je ispričao kada je upoznao Piksija.

- Pošto je rekao da me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje. Mesec dana pre nego što je pobegao iz Srbije, došao je u Makedoniju, na Dojransko jezero da polaže profi licencu kako bi otišao u Japan da bude trener. Polagao je po skraćenoj i privilegovanoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke. Ima jedan detalj koji mogu da povežem u tom vremenu kako funkcioniše Fudbalski savez Srbije i kako se dobijaju licence - kaže Bogdanović i dodaje:

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/ UNA TELEVIZIJA

- Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa su otišli u Makedoniju. Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dole na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smešten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija. Onda Piksi izlazi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drgo škilji i pita me: 'Bogdane, ima li tople vode'. Ja mu kažem: 'Piksi nemamo tople vode, imamo restrikciju od 8 do 6 uveče, moraćeš hladnom da se tuširaš'. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije da da mu mentor bude čovek koga su zvali "Svinja". Tako da mislim da on mene poznaje - poručio je Bogdanović.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.